30 юни 2008

ORDER DISORDER

От съжителството си с жени (майки, колежки, гаджета), лично и професионално, съм стигнал до заключението, че те страдат от едно вродено заболяване на съзнанието и поведението. Нарекъл съм го ORDER DISORDER. Манията да "подреждат". Тя се изразява в постоянна смяна местата на предмети у дома, офиса. След като потърся нещо, на което знам мястото и знам дори защо оставям там, за да го виждам и ползвам при нужда, и то липсва, значи някой го е преместил. Този някой е жената, която се чувства домакин на даденото помещение. Стига се и до скандали на тема ПИПАЛА СИ ГО! .... НЕ СЪМ ГО ПИПАЛА! ...
Контраатаката на жените е ТИ НЕ ИСКАШ ДА ПИПНЕШ НИЩО В КЪЩИ!...
Всички го знаем това, няма какво да пиша повече.
Жени, ние мъжете имаме собствена визия за подредба на важните предмети за нас. Вие имате Order Disorder, с който ни пречите. И проблемът е, че вие си мислите, че подреждате и че ние не желаем да бъде подредено. В резултат ни се сърдите и ние се вием и гънем, за да ви мине. Измислено е гениално - двойна щета. Баси :-)

ПП: В МЕИ-то има академичен лаф: Подреденото бюро е признак на нездрав ум.

01 юни 2008

Продължителността на живота и цивилизацията

Втълпено ни е псевдо знанието, че продължителността на живота днес е много по-висока от тази преди хилядолетия. Тази представа е част от масовата дезинформация лансираща модерния начин на живот, съпътстван от модерното "здравеопазване". В подкрепа се използват и разкопките на кости, тяхното датиране във времето и определянето на възрастта на починалия индивид. Тези методи се основават на догадки и драстична липса на представителност като извадки. Сюжетите, които се прилагат за обясняване на заболявания, травми и евентуална смърт са достойни за Холивуд.

Твърди се, че хората преди са умирали млади, защото са ги покосявали множество инфекции, които днес са премахнати от съвременните хигиена и имунизиране. Да, но липсата на хигиена се е появила с появата на окрупнените поселища, плод на цивилизацията, пълни с мизерстващ народ, за който управлението няма ресурс. Следователно цивилизацията е водела до болести и смърт.

В днешния цивилизован свят цари хигиена и ред. Цари и имунизация. Царят и масови болести. Затлъстяване, хипертония, сърдечни заболявания, диабет, алергии, рак, и много други. Кое му е по-здравото на съвременния човек?!

И сега нещо много важно! Дефиницията за жив човек и дефиницията за здрав човек.
Нима жив човек е този, чиито живот се поддържа (почти) на легло с десетки медикаменти?! Така ли се изчислява продължителността на живота във великата ни цивилизация?! Да креташ на лекарства е живот?!
Нима здрав човек е този, дето не може да спринтира 200 метра или да клекне 20 пъти без да се задъха в пристъп и без да си нарани коляно и/или глезен?! Кривите дебелаци и скелети по улиците ли са здрави?!
Нима здрав човек е този, дето има алергия към прах, цветове на растения и храна?!
Нима здрав човек е този, дето го поваля едно течение в стаята?!
Да си кекав е здраве?!