30 юни 2009

Братушките и на дедо ти Иван дедовия

Нека започнем с няколко препратки:
Най-големият колонизатор на 20-ти век
Никакви братушки НЕ са те!

Общо взето имаме ярък, очеваден колонизатор и български възрожденци, които се оплакват от него. Случайно, все още има живи българи, които помнят какво сътворяват братушките след втората световна война тук. И моето семейство е пострадало от национализациите и репресиите, подтикнати от тях. Няма никаква фикция тук. Да, комуняги и социалисти, дето и до ден днешен се развявате наоколо гордо. Умрели лисици.

Идеята е, че Българите нямат повече от 5% общо със славяните! Когато Българите са били на Балканския полуостров, все още никой никъде НЕ е знаел и НЕ е писал за славяните. Да, тия със шнорхелите в блатата.
Руснаците ни набиват тия славянски братства, за да ни приобщят към тяхната империя. Изкарват Българите някакви чергари, дето идват на Балканите и разбиват Византия (!), а Траките отиват на Марс. Ей, историците, много сте прости. Като лекарите сте. Стегнете се, баси.

Уфф, отнесох се и ме домързя да пиша повече.
Който иска да чете, например това: Траките са Българи
-------------------------
През септември 1916 г. Румъния влиза във войната като съюзник на Русия. Руски кавалерийски части и артилерия нахлуват в Добруджа, към която от 1913 г. е присъединена и българската Южна Добруджа. Нашите русофили са уверени, че войската ни с висш команден състав офицери, завършили предимно руски генералщабни академии, ще откаже да се сражава с освободителите! По това време военните ни униформи не са се различавали от руските, както и пагоните на офицерите. Но напротив! Срещу руските части, дошли в защита на румънските завоевания от 1913 г., връхлита конницата на легендарния ген. Колев. Проблясват искри от саблени удари и прехвалените казаци побягват на север. В нашите музеи и днес може да се видят пленените им знамена. Балчик отново е български.
--------------------------
На 13 декември 1916 г. отряд руски бойни кораби, начело с крайцера “Память Меркурия” и два ескадрени миноносеца бомбардират Балчик. Разразява се класически морски бой. Освен българската военноморска авиация им противодейства 100-милиметрова брегова батарея с командир 28-годишния капитан Георги Радков, разположена в центъра на Балчик. Огневата мощ на противника 100 пъти превъзхожда нашата. Но… бреговата батарея удържа набега на трите руски бойни кораба и дава достоен огневи отпор. Крайцерът е улучен няколко пъти. Следва взрив на носовата му част и противникът се оттегля. В помощ на батареята излитат два български и три немски водосамолета, които успяват да хвърлят своите бомби по нападателите. Към акваторията поема на пълен ход и първата българска подводница, но трите кораба бързат да се оттеглят, без да постигнат целта си. Днес централният площад на Балчик се нарича “Капитан Георги Радков”, името на храбрия боен командир от 1916 година.
---------------------------

През 1942 г. е назначен за околийски управител в Оряхово. Тази длъжност той напуска през 1943 г., но въпреки това след 9 септември 1944 г. заедно с всички околийски управители е арестуван и осъден на смърт от Народния съд и убит на 25 март 1945 г.
...

Така години наред дълбоко покрусената му майка, както и цялото семейство, напразно се надяват, че може би е бил откаран в съветски концлагер, както по онова време се е случило с много български патриоти, уви….В писмата на сестра му Пенка Радкова и майка му Руцка Радкова се разкрива целия ужас на събитията от този период, на страшните тревоги, които преживява семейството и особено майка му. В спомените на своите близки Георги Радков е останал като изключително ерудирана личност с весел нрав и изумително ораторско майсторство. Обичал е музиката и е свирел на цигулка. Владеел е перфектно 5 езика – английски, немски, италиански, френски и турски.

Ето повече от източника http://lupu.dir.bg/GeorgiRadkovBGR.htm

29 юни 2009

Религиозен жик-так

Християнството, Исляма и всякакви такива са доказали и доказват, че са лишени от здрав разум и хуманност. Инквизиции, безмислени и жестоки правила, клади, митове, вуду, дефакто нулева толерантност и празни надежди.

Всеки човечец, ако се спре, затвори очи, и ще види, че горните редове са светата истина. Повечето дълбоко набожни са си чисто луди, в смисъла, който ни води всеки ден и във всяка крачка. Или ти читателю би изгорял, за да светиш?

И ако религията ви е помогнала да сте по-добри/добре, то това е 100% факт. Но казаното по-горе също е 100% факт.

Специално Хрстиянството и Исляма са чудесен пример за разделяй и владей. Векове и хилядолетия продължава противопоставянето на човешки същества, сее се смърт, с цел жик-так.

27 юни 2009

Петимата от Мобидик

Чудесно име за фирма предлагаща ударна порция жигулита по домовете ;-)

26 юни 2009

Вегетарианецът на телефоните

Недвусмислено, това е iPhone.
Голяма идея, голяма претенция, голяма фенщина, голяма глупост.

24 юни 2009

Гражданската война

Тя в факт в българия от десетилетия и вероятно от столетия.
Всеки срещу всеки, воюват гражданите. Понякога и по-организирано.

21 юни 2009

Demokracia

Demokracia e chistachkite, shofiorite, baichoto, rusite sektetarki, i kradlivite vi i dolni kolegi da reshavat sydbata na firmata, v koiato rabotite. Da ne zabraviame i bivshite slujiteli. Iskate li go? Ili predpochitate loshia vi shef da reshuava?

Akademik Norbekov: Demokracia e dobria i loshia da imat ravni prava.

19 юни 2009

Коя е най добрата тъсачка

Боли ме кура коя е.
Мога да си търся и сам.
Важно е коя е най-добрата намирачка.

Оплаквам ли се

Не! Не се оплаквам! Не мрънкам!
Яд ме е! Яд ме е, защото по тия мои писания няма две мнения, защото всеки Човек иска добро за себе си. Яд ме е, защото въпреки това всички в булгаристан казват Е ДА ТАКА Е ... АМА ...

към позитивните българчета

понеже сте ми много смешни, да ви покажа нещо, дебили

направих сайт HUBAVOTO.NET
отваря се и с .COM

там всеки може да пише за хубавите неща в българия ...

А ЗАЩО Е ПРАЗЕН?!!!
като напишеш в Google "хубавото в българия" и той е НАЙ-ОТГОРЕ ....

А?!!

17 юни 2009

Павлов и моя гол гъз

Морал другари, морал! Висок морал! Няма значение дали е комунистически или католически или ислямски.

Вчера се престраших да тествам басейна ни в Спайдъра. Водата беше 23-24 градуса, идеална за моята изнежена натура. Разбира се предпочитам 26-27 ;-) Бях неподготвен с екип и реших да тествам с моралните ми черни гащи. Аз с моя висок морал нося само четно бельо и черни чорапи. Да, те позволяват висок морал и ниска хигиена. Не съм казал, че винаги се възползвам от това.

Та, скачам аз в басейна като мисълта ми е съсредоточена върху намаляване времето за съприкосновението с хладката водичка. Както става ясно по-късно, съм скочил доста яко. И така, вече съм във водата, не е толкова страшно, ОБАЧЕ усещам, че моралистическите ми гащи са вече на бедрата ми. И както съм с ръцете напред, защото басейна е има-няма 6 метра и трябва да се спра с ръце отсреща, АЗ посягам с ръце назад, за да вдигна морала си, да вдигна гащите си. В миг усетих сблъсък между моралната си глава (другата ми е аморална - то е ясно) и плочките на басейна. И така, стъпил на дъното със свалени гащи и държащ се за главата стоях около 10 секунди.

Какъв морален рефлекс само! Браво на обществото! Въпреки това, обаче Марчето ми видя голия задник. И всички разбраха за ударената ми глава. На никой не му пука за белия ми задник.

Тоя рефлекс си е много дълбок, при положение, че голия ми гъз го има в интернет и определено това не ми пречи да дишам.

14 юни 2009

Лаишка наука

Съвременната наука, в масовия си вид, се основава на най-елементарни наблюдения. Окрупнените и развити технологии позволяват тези набюдения да се пренесат в микро света. Но те си остават едни лаишки наблюдения. Колкото и впечатляващи модели на стуктури да се появяват по списания и дискавърита.

Чета сега последния брой на списание "8" (цифрата осем - игра с безкрайността). Вътре статия за нанотехнологиите. Та зяпат наште учЕни у синята боя на Маите, която е вечна. Била плод на нанотехнологии. Нагрявали глино-подобния минерал до 150-200 градуса ... и за съжаление друго не знаем в наши дни за рецептата .... ех, деба тая наука. Не могли да намерят тетрадката на древния керамик. А той, древния керамик е бил много по-прост от съвремения образован човек. Преди хората са били по-близо да маймуните - космати и прости. Рядко са се къпели, зверствали са и са говорели със срички. Отнемало им е милиони години да открият топлата вода, в началото са ползвали прясна пикня. Това впечатление втълпява историята на човечеството, с която всички сме се срещали у училишти. Деба тая история, деба.
В списанието продължават с нано технологиите. Немски учЕн зяпал в структурата на древните арабски саби Дамаскини. Те се продавали на илиенцито у Дамаск и затова така се казвали. ОК. Скии, са, и те били правени с нано технологии. "Вещи" (цитирам думата - явно са били вещици, щом нашта наука не им е била позната и е рдно да бъдат изгорени) ковачи нагрявали, чистели примеси и обогатявали с внадии, хром, манган, кобалт и др. Обогатявали и с въглерод! Това, братче, ставало три века преди новата ера (ерата на любовта ... отзад).
С една такава лекота се обяснява всичко постигнато в древността - "няма сведения как" или с "вещици".

Според мен, ние днес сме по-малко хора от хората преди нас. Включително използваме една наука, която е брутално НЕ пряк път към целта. Каква ти цел, то и цел няма.
Сигурно за направата на една такава сабя ще са нужни 1000 учени и 200 милиона долара.
За да се спасим от рака и други болести се гледа в клетката, гледа се в гена. А наоколо ОТРОВИ. Огледайте се бе, да ви еба у професорите! Деба тия микроскопи. Малки са ви пишките ли, та микрото ви привлича! И всичко с лупа търсите!

Ако всички на тоя свят гледаме през сламки, то как ще видим един общ свят?! Как ще видим света, всъщност?!
Дебили.

11 юни 2009

Криви огледала

Днес е пълно с криви огледала.
  • Толерантни огледала.
  • Баш криви огледала, че да ти изкривят очките.
Когато им застанеш на човечетата като истинско, истинно огледало, и се сърдят.

ПП: Около тази тема да кажа и за късогледите. Интроверти, дето НЕ щат да видят някакъв сериозен аспект на реалността/себе си.

Time To Think (TTT)

Ин диз деиз ТТТ->0

Отгоре се създават всевъзможни задачи, за да може горното да клони към нула.
  • стрес - всякакви условия на средата, реални и нереални, които отнемат всякакъв ресурс и основно емоционален - скапаи закони, скапан морал, скапана истина
  • цели - създаване на всякакви цели, които да адресират слабостите на човечетата - скапана красота, скапано богатство, скапана популярност, скапан власт
  • слабости - засилване слабостите на хората чрез дизбалансиране на здравето и мисленето им - скапани имунизации, скапана храна, скапана среда, скапана глава
Да.. дааа. Отивайте да си гледате работата. Глупости пиша, да. Остават ви 17-18 заплати до новата тойотка.

10 юни 2009

FUSION

И аз ходя по фюжън заведения. Тук позирам с моя приятел Жеката. Ще запазя мясото в обществена тайна, защото вече е трудно да се запази маса и в тоя бивш, черноморски рай.

ТИ МЕН УВАЖАВАШ ЛИ МЕ

Последните години вече се изхабих да ме подлагат под съмнение и да ме гледат като аматьор.
Аз съм великолепен специалист в професията си - кондиционен треньор и здравелог.

Преди, когато се занимавах с компютри - всички се възхищаваха на ... де да знам и аз на какво ... на това, че решавах задачи по Математика и Физика. На това, че правех електронни устройства - радиоприемници, таймери, релета ... На това, че проектирах телевизионни антени ... На това, че можех да програмирам на 4-5 езика, на това, че владеех десетки програми - CorelDraw, Aldus PageMaker, Photoshop ... говорим началото на 90-те.; че можех да оправям компютри, на това че учех в СМГ, на това че учех във ВИАС, на това че учех в МЕИ. Все престижни неща за всекиго. Тов асе виждаше трудно на масите - на всички - от лелките, бабките, чичковците, роднините ми, всички, навсякъде.

Сега в портфолиото си имам хиляди хора подобрили здравето си, вкл. свалили търбусите и гъзовете си. Обаче всеки е готов да спори с мен на тема хранене и трениране! Дебели, грозни, болни хора спорят с мен!

Браво!

COPY->PASTE МЕДИЦИНА

Биолози стават хора, които нямат аналитично мислене. Спомнете си кои бяха добрите по Биология в класа ви - по зубривите и/или тези които НЕ са добри по Физика и/или Математика. И Химията е зубрива наука с някакви жалки аритметични уравнения, чек-суми ;-)

Например, в СМГ до мен седя четири години Мартин Джонгaлов - доктор в САЩ по Физика на елемантарните частици. Мартин НЕ беше отличник по Биология. Ич! Борбата там беше жестока. Аз едвам връзвах 4-5 за срока. Обаче по Математика и Физика имам близо 6 в дипломата си. И то в СМГ, физическа паралелка.

След това съм ходил да взимам изпити по псевдо-Математика в билологическия ;-)

Лекарите са от контингента на биолозите. Там има две основни неща - авторитет и зубрене. И съответно зубрене от авторитети. Собственият опит, собствените изследвания, собственото мислене - това са изключения. Тези изключения се вършат от хора без аналитично мислене, което води до всякакви фрапантни грешки.
Учил съм във ВИАС и МЕИ и знам какво е изродска педантичност и висша статистика и математика.

Ако инженерите бяха като биолозите/лекарите - всеки ден щяха да се срутват по 10 сгради във всяки град и по 1 мост.

Понеже няма да ме разберете, а аз няма да пиша повече, затова - лека вечер!

09 юни 2009

КИТ - черната кутия на българия

Вчера, ... да вчера, какво да направя, че си имам работа и не пиша в дневника си всеки ден?!! ... ВЧЕРНИК ли да го кръстя!>?!! ... макар че .... в-чер-ник е едно многозначително слово, което съдържа в себе си многозначителни предлог, глагог и задлог. Спокойно, знам, че не бяха баш така тез неща.

Вчера говорих с една нова продавачка в малкото магазинче до залата - ПРИ БАБИТЕ. Бабите отдавна ги съкратиха. Тази новата е с руски акцент и като я попитах, аз съм много социален, направо се плаша да не съм социалист, дали не е рускиня, и ия с определена рекация ми рекна, че е БЪЛГАРКА ... бесарабска българка! Разказа ми колко е изненадана от простотията на уж истинкста българия. Каза, че тук всеки гледал да прецака другия и не се занимавал с дейнсти от сорта да помага на другиго. Жената определено пада от Марс. Няма какво дас ми говори за някаква си Молдова! Марс! Това е положението. Рече също, че у Молдова вече било ДОРИ по-добре от тук, у Булгаристан. Разказа ми и историята на бесарабските бърлари, след турското робство бегали с руснаците към русия от земите останали под турско. След това минахме прес гадината сталиН и Сибир. ...
Важното е, че жената виждаше това, което и аз виждам за Булгаристан и най-веч за булгаристанците. Тя много с епритесняваше за тукашните teenz, че идвали от училището и си купували само бири. Аз й казах, че у бирата няма нищо лошо. Лошото е, че за ралика от тях, и ние пиехме и пием, но правим и други неща - спортуваме, четем, пишем, смятаме, творим, :-) добре де, занасям се малко, НО Е ФАКТ!!! А тия новите, горките са само на бира и всякакава форма чалга - мусика, дрехи, мислене, виждане.

Сега за КИТ-а. Това е филм от края на 60-те години на последния век от миналото хилядолетие. В него е записано всичко, което е било в бг обществото и е довело до това днес. Този днешен фалш и разпад. Полуразпадът на урана е жалък сравнено с нашия пълен рапад.

Вижте сега, да не губим повече време. Гледайте филма КИТ! Гледайте детайлите- за журналисти (и те $а хора), млади учени, подлижурковжи на всички нива. Гледайте го. Намерето го по замунди и арени. Ако сте на зор, мързи ви и сте в отчаяна безизходтица, прозаете се за пълни нещастници, то тогава се свържете с мен, преставете се като ЖАЛЪК СКАПАНЯК и аз ще ви го сендна.

ПП: Във филма ще видите откъде е копирал, добре де инспирирЪл, Тончо Токмакчиев. Е, може и да е случайно, нал тъй.

07 юни 2009

Изборна градация

Скоро, и ще ида да гласувам. Има напредък в изборната система у страната. Аз малко съм изостанал в тая сфера. До вчера разправях, че срещу няколко кебапчета ше гласувам. Ама, нещо много соя слагали в каймата. И се аполитизирах.
То братче, вече пилета раздавали. Добре, че у кръчмата у квартала се фашта Канал 1. Аз нали няам тиливиЗОР. Та, има напредък в тая страна. А аз си седя в моя си свят и само я руптая, ли руптая. Ама, то и пилетата не са особено мотивираща храна, пусто да упустее.
Ама, надявам се, дано скоро да минат на малки, крехки прасенца. Тогава вече ще гласувам! Ама веднага!

Дайте да дадем

Блогърите псевдо-патриоти мрънкат и усмиват. Умоплетстват храбро. Каква полза от това? Къде са предложенията за нещо конкретно и конструктивно? Няма такива.

Е, и аз ползвам сайта си за разтуха и кофа за боклук, но НЕ се смятам за патриот. Негативствам си без претенция.

Докато блого-патриотите се изживяват като активни борци. Ето, заради това са ми смешни и се занимавам с тях.

Много отворен тоя Иван Бедров

Седи си на столчето в смешната телевизия и определено се мисли за безсмъртен. Виртуално подплатената му надменност е достойна за лека усмивка. Блоърите са щастливи. Интернет бабаитите отново счупиха носа на политик в чата.
Плачат за правата си, а една "гугъл бомба" за тях е много яката работа. А всъщност е престъпление. Разликата между политиците и блогърите се състои само в това, че политиците имат реална власт и кинти. Също, има вероятност сред политиците да има по-умни от най-умните блогъри.

На фона на Бедров, който и за миг НЕ демонстрира сила в реакцията си, няма как да коментирам негативно, типично популистките моменти при Паси. Паси е политик и явно си разбира работата. Застана отново в ефир и се извини. Извини се на себе си, че е бил несъобрзителен и си е позволил да бъде човек с блогърите. Да използва политически неугоден език и да разлае булонките. Днес носеше кремвирши и те ръмжащи ги отнесоха.


Вчера докато ядях пържола се появиха двама Сашковци - Близнаков и Варов. Търсеха срещата със създателя на Википедията. След като хапнахме ги заведох на адреса и дори присъствах. Готино типче е тоя създател. Нормален човек, с порно сайт в биграфията си ;-) Там, в театрото се бе събрала извадка от интернет съществата. Доста от тях са забравили за земната гравитацията и за източника й.
С Комитата хапнахме в кварталната ми кръчма. И той е доволен, че е натрил носа на Паси. Гледахме мача - ирланците бяха учудващо слаби. Интересно ми е отбора на блогарите за какви мачове се готви. Засега са достойни за квартални първенства от група Д. Преговарят за контрола с един от отборите на Дружба 2. Все пак вече смятат, че са вкарали гол на политик, бивш министър. Трябва да се развиват.

06 юни 2009

Дей страната

където
на всяка крачка
някой иска да те смачка

Как да се напиеш правилно

Взимаш концентрат по избор. Аз напоследък съм на 10 годишна PLISKA. Узото чака лятото ;-)
Пиеш малко, на малки глътки и четеш нещо или зяпаш. Добре е да е нещо, което ти вдига емоцията. Ти имаш ли емоция? А дух? Най-дорбре е рано сутрин на гладно и жадно! Пиеш кафе. То ще усКури нещата. Може нещо сладко да хапнеш, за да ги изстреля, направо.

Високата инсулинова чувствителност помага много! За да разбереш как да имаш такава е нужно да ми платиш 30 лв за консултация ;-) Като бонус към бързото напиване получаваш и здраве! + 100% гаранция срещу диабет тип 2.

Бързото напиване гарантира липса на главоболие и драйфане!

Защо да стана майстор на коли

Сега се занимавам със здраве. Много съм напред с това. Лекарите са като мравки спрямо мен в областта на здравето. Защото те са спецове по болестите. Факт!

Негативи на това дето правя сега:
  • нямам дипломи за лекар и фитнес инструктор, които хората търсят;
    ами да, аз НЕ съм нито едно от двете; аз съм кондиционен треньор и специалист по здравословно хранене и живеене
  • всички ми се качват на главата и разбират от здраве;
    писна ми на кура да се раздавам, ей! да споря с идитоите заради тях самите, за тяхното здраве;
  • хората са мърляви към здравето си - пазарът е скапан
  • цените на фитнес-здраве услугите в бг са обидно ниски
  • трябва да стана лицемерен като лекарите, за да ми е по-добре докато работя с човечетата
    аз съм безнадеждо социален и опитите ми да съм груб и простак НЕ помагат

Позитиви на това да имам сервиз за коли:
  • всеки се умилква и мазни на майсторите - и богати и бедни
  • липсва качество на услугата - технически и като интерфейс
  • всеки дава пара за колата си
  • никой не ти обяснява как се оправя кола, не се говори много с майстора, а го чакаш чинно и с трепет
  • фен съм на колите и особено на Audi :-)
  • технически грамитен съм и мога да менажирам процеса адекватно в тази сфера
  • имам приятели, дето ще дойдат да работят за мен
  • ще оправям собствената си кола в моя си сервиз (ОСНОВАТЕЛНА ПРИЧИНА!)

Може да допиша това гениално и поучително материалче :-)

ПП: Знаех си, че ще допиша нещо :-)
Може да стана и гробар. Има повече позитиви и от майстор на коли!

02 юни 2009

Самотният човек

/чуй песента/

Той има белег на челото си
и сяда винаги накрая.
Дори когато е висок,
самотният човек е малък.

Събира билки, или пък
с теслицата на спомените дяла
остане ли без работа.
И мъкне вехтото си одеяло.

Докато другите крещят
или говорят за изкуство,
самотният човек на масата
лови мухите и ги пуска.

Но ако пише стихове
той непременно ще остави
една сълза в очите,
или драскотина в паметта ви...

Той има дом и топла супа,
но е толкова затворен
животът му, изхвърлен като каса
в дъното на коридора.

И тоя дом
да се обърне с керемидите надолу,
той може пепел да яде,
но няма да се моли.

В какъв ли огън е горял
и под каква ютия,
за да научиш
трябва много вино с него да изпиеш.

Тъй както си върви,
с петно на ризата си чиста
самотният човек в тълпата се изгубва
изведнъж, като мънисто.

В едната си ръка той носи книга
за душата болна
а с другата самотният човек
въженце стиска в джоба.

И неговия дом
да се обърне с керемидите надолу,
той може пепел да яде,
но няма да се моли.

: Борис Христов / Тодор Колев

Какво е PR

Св Бойко Борисов - закрилник на народа в размирните времена между две хилядолетия ...
: из учебник по вероучение от 2235 г

ПП: Историята е 90% PR.

01 юни 2009

Едно от тия неща

Преди малко говорим тука, майтапим се. Стана дума за 2000 лв бюджет за книга, аз казвам цена за една да излиза 27 лв ... и изстрелвам, че ще излязат 74 книги. Решавам да проверя с елката и ... 74*27=1998 ... Егати!
Ето така е редно да се науча да мисля, с лекота и вярно.