24 юли 2009

Изкореняване на иманярството

Фармацевтичните и други корпорации се борят с иманярството като пречат хората да имат пари, които да бъдат положени в гробниците им.

Капитализиране на самоунищожението

Хората се самоунищожават и трябва да вземем парите на всеки един преди да е постигнал целта си.

23 юли 2009

Образованието като фабрика

Копирам този материал, защото бих го написал по същия начин. Много благодаря на автора, чието име не разбрах. Взето оттук.

Фабрика за деца

Според много средностатистически изследвания, човек усвоява около 5% от информацията, която получава в резултат на средното и висшето образование.
Всеки механизъм работещ с такъв капацитет на полезно действие отдавна би бил признат за негоден. Фабриката за послушни специалисти, каквото представлява съвременната образователна система, обаче продължава да работи.

Това наистина е фабрика със строги планове за обучение за няколко години, разписание по месеци, седмици и дни. Дори всеки учебен ден е разпределен на няколко урока по съвсем различни дисциплини, като че ли човек е телевизор, който е в състояние да превключва от програма на програма.

Предполага се, че випусниците като краен продукт на тази фабрика, чиято суровина се явяват малките деца, трябва да отговарят на два параметъра. Да овладеят набор от информация определен от училищната програма и да разберат устройството на социалното общество, за да могат по-лесно да се впишат в него.

Независимо от постоянния контрол на качеството и многото тестове и изпити, които учениците преминават по време на обучение, фабриката за послушни специалисти явно не изпълнява задачите си. Резултатите от многобройните анкети проведени сред учениците говорят за незнание на елементарни факти от историята и културата. За тях най-важна се явява дипломата за образование и “необходимите” връзки. Знанията и интелектът са 1% от необходимите условия, за да стане човек успял.

В Япония учителите са задължени да преминават курс по самоотбрана. В Англия наемат затворнически надзиратели за охрана, а в много страни на децата се дава Риталин - силен транквилант, без който нито учителите, нито родителите могат да се справят с тях. Всичко това е резултат от “промишления” подход властващ във възпитанието и образованието през последните 200 години. Но този подход е изкуствен и природата на детето се бунтува и въстава срещу него.

Човек трябва да се възпитава и расте. Не да се “стругува” и да му се придава определена форма, а да се създават условия за свободно творческо развитие. Свободата не означава избор на развлечения след училище, а съвместно търсене с учителя на форма за учене. Детето трябва да учи това, което му е интересно. Тогава то по-бързо усвоява материала, по- лесно вниква и се ориентира. Задача на учителя е да го заинтересува така, че двигател да бъде детското любопитство - заложена от природата познавателна програма, която се включва чрез емоции и учене като в игра. З а съжаление “промишленият” подход бързо убива творческото начало, без което интересът към науката се превръща в успешно вземане на изпити.

Известно е, че децата бързо възприемат лошите привички, нравоученията на възрастните преминават покрай ушите им. Възрастните говорят за честност и доброта, но децата виждат, че преуспяват хора със съвсем други качестава. Учителите не са искрени, а децата безпогрешно усещат фалша и разбират какъв е човек, а не какво говори. Загубвайки доверието на ученика, учителят губи и влиянието си върху него .

Връстниците имат по-голямо влияние върху съучениците си. Затова е добре да провеждат уроци, а не да учат другите на лоши неща .

Не е необходимо да има изпити, проверки, оценки, да се създава атмосфера на нервност и съперничество. Всеки учител знае колко са научени учениците му. Вместо да се забранява на учениците да подсказват, по-добре е това да се поощрява. Не трябва децата да се делят на успяващи и изоставащи. Атмосферата на дружба е много по-важна от успеха.

Човек, който завършва училище в нашето напрегнато време, трябва да има открито, доброжелателно общуване. Трябва да може да създава връзки с другите хора, да разбира себе си и да преценява своите и чуждите интереси. На това трябва да се учи в своето детско общество и за това трябва да има сборни групи по възраст.

Не трябва детето да се праща в училище от което се страхува и ненавижда. От това го очаква само отвращение към образователната система, лоши навици, психически травми и промяна в нагласата. В същото време спокойната и доброжелателна атмосфера на приятелство и уважение към ученика са най-добрите гаранции за добро образование.

22 юли 2009

На 13 Юли случайно

Съм се родил аз.
Белчо написа, че начина ми на хранене умира и го илюстрира с понички.
В Балкана.нет пуснаха песента Точка БГ

Ангелска супа

/опит да помогна, четете надолу/

1 ангел
1 картоф
1 връзка магданоз (задължително развързан, свободен и щастлив)
1 щипка (задължително дървена, да се махне металната пружинка!)


По темата из интернет:
Когато се яде ябълката, семките се събират, броят се и се запазват, а през пролетта се посяват в земята. Сутрин се закусва след изгрев Слънце, а се вечеря след залеза.

Петър Дънов още съветва: “Добре е човек да започне пост или житен режим, когато се намира в най-тягостно състояние на душата и духа или има най-големи противоречия и страдания.” И още един негов съвет – по време на житния пост човек да помага на хора, затруднени в живота.

Хора изпадали в кома разказват, че вървят в тунел и в далечината виждат светлина. Това недвусмислено доказва, че душата излиза през дупето.

Очевидно Дънов съветва да се помага на хора само когато ти е кофти, страдаш и изобщо не си способен на себе си да помогнеш.

И още веднъж да повторим нещо много важно, уникално и мъдро:
  • Сутрин се закусва след изгрев Слънце!
  • Сее се в земята!

Пунта Мара

Пунта Мара е майката на PR-а.

19 юли 2009

Търсещи и Загубеняци

При мен идват хора, за да ме ползват като специалист. Те търсят решение и освен това намират и предефиниране и окрупняване на задачата.

Идват и такива, които са убедени в нещо, но нямат резултати от него. Липсата на резултат ги води до мен. Често тези загубеняци започват да спорят* и да защитават глупостите си, което е абсурдно, дори само заради идването им при мен. Да не говорим, че ако се погледат обективно в огледалото и ще разберат колко грешат.

* - под спор разбирайте излагане на тези, които НЕ могат да защитят И очевидно НЕ са им донесли ползи

Логика и Истина

Логиката е инструмент и е нещо различно от истината.
Вярната логика видоизменя информацията без да променя истинността й.
Истината е заложена или НЕ в информацията, с която след това оперира логиката.

Лъжата също може да е логична. Дори тя разчита изцяло на логиката, за да покаже желаната връзка между неверните факти.

Хората казват звучи ми логично и го приемат за истина. Хора, какво да ги правиш. Освен да ги манипулираш. Ето, за теб читателю, манипулирането носи отрицателен уклон. Това е само в човешкото измерение. Манипулацията е операция, нищо повече. Като идеш на доктор и ти направят манипулация и оздравееш си довоелн, нали ;-)

Налага ми се да манипулирам хората, за да им помагам. Това включва физически и ментални манипулации. Например, хранителните ми лекции се опитват да лекуват човечетата от част от хранителните им заблуди. И бялата магия е магия. Все по-малко се занимавам с това. Който търси - намира.

Пример:
Кое число се получава когато съберем 2 и 2 ?
4 или 22 ?
И в двата случая има логика.

ПП: Примерът ме подсети за това колко са ми смешни тестовете за интелигентност с кръгчетата и триъгълничета и кое е следващото. В повечето такива тестове има един отговор и той е Да го духаш. Феновете на такива интелигентности им пожелавам да участват в Минута е много и да спечелят книга в приятна компания от себеподобни.



Дет се вика, вдигни си ципа.

18 юли 2009

Прекалено конкретен

Във форума на тялото.бг са ме банвали вече 4 пъти, с различни никове.
Както каза Ицо Малкия: Прекратяваш им дискусиите.
Хората обичат да си дискутират, бръщолевят. Конкретните, точни и безапелационни мнения, основани на желязна наука и практика НЕ им вършат работа в безделието и глупеенето. Дискусията свършва, а продавачите на боклук, каквито са тялото.бг имат нужда от производители на боклук.
Надявам се винаги да е пълно с такива, за да мога да се отличавам, без да ми се налага да съм боклук.

16 юли 2009

Водата

Водата е много важна.
Колкото и да я оценявате - подценявате я.

Висока трева

Като дете, някъде 3 годишен, вървяш из поляната на вилата ни край Троян, там където съм отраснал. Тревата беше по-висока от мен, бях като в лабиринт. Когато вървиш в лабиринт имаш видимост само нагоре. Връзката с отгоре става главната. Тогава получих факс. Че съм специален. Това е единствения ми собствен спомен от това време. Да, повечето ни спомени от детството са от разкази.
Явно съм бил впечатлен, защото след това търсех! тази висока трева, но толкова висока не намерих. Чак днес осъзнавам защо я нямаше. Защото бях пораснал.

Все още се уча, че като мина на ново ниво е явно да изчезват някой неща. Те просто са под мен ;-)

За кризата

Аз подкрепям кризата.
Аз подкрепям пукането на балоните.
Краха на гъзарливите, безсмъртни лъжци.
Кризата на продавачите на пръдня.

Аз предпочитам да съм малко, златно топче.
Приятен полет на балоните из небесата желая.

11 юли 2009

Midnight Oil

Midnight Oil са яка кула!

Слушам ги още от 1991-ва, от времето когато бях по-глупав и от сега. Сега виждам колко напред са били някои хора. Без да знам. Съзнанието е неподвластно на околната среда. Звуците, картините, възприятията са му подвластни. Как иначе една и съща музика, текстове, ще са различни за съзнанието ми.

They say the truth is what you see
I know the truth is what you feel

09 юли 2009

Трупи

Вегетарианците не ядели трупове, а трупи.

Нехуманност

Нехуманността е толкова човешка.

Inhumanity is so human.

07 юли 2009

Без да искам

Човек не знае какво иска.
Що за оправдание е "без да искам"?!

Чуждо тяло

Когато има чуждо тяло, то се изолира, капсулира, отстранява (вкл. оперативно).

Това да си дебел и/или болен, да имаш сериозни патологични изменения, това вече е едно чуждо тяло, като цяло. Демек, не е твоето тяло, онова, дето ти е било дадено като идея. Естественото отстраняване на едно такова тяло е изолацията (инвалидност) или отстраняването му от живота на планетата (смърт).

05 юли 2009

Защо е създадена и защо е още тук телевизията

Какво мислите е имало в главите на създателите на телевизията?
Какво е станало днес с телевизията, променила ли се е?

Yes television is there for entertainment. But is also a way of getting information across to the public e.g. news stories and weather. For example, the news is there to educate us about important decisions happening around the world and the weather is there to tell us a message of how the day is going to be in advance so we are able to make plans if wishing to go out to travel.

Забележете, educate вместо inform. Авторът на този материал е някой невинен блогър, но в него е просмукана идеята, защото блогърите са празни чаши, в които е налято каквото са им налели. И колкото да се бушуват и да правят цунамита в чашите си, остават си в микро климата си. Подобни групи са идеални за наблюдаване и изследване.

------------


The need for television news to be entertaining constrains the ability of television news to educate and inform the electorate who use it as their main source of knowledge about the political process. Until television news places the need to inform ahead of entertainment, voters will continue to be shortchanged*.

* Докато телевизионните новини поставят информацията пред забавлението, гласоподавателите ще продължат да бъдат ощетявани.

Ехааа :-) Както казват Илюминатите ние НЕ се крием, нашите символи са навсякъде. Как само си противоречат двете части :-)

------------


Това е като предаване Забавна математика или сериал Ханибъл хуманният.
Отвори си очите и си дай единия бъбрек. Мислим, дека, ово да йе личнийот избор во всекиго и он сам да може да се реши кога и за кого да го стори, овай избор да дарува органот си. Овде нема нищо за редуциране, еле па за ентертайминирванйе. Ии баси, за първи път пиша на южно-славянски ;-)

------------

Това бяха първите неща, които намерих, а не съм търсил много. Представете си за какво става дума :-)

Хялб и Зрелища ООД

Bread and circuses - леб и циркове.
И тъй като истинският цирк не им върши работа, цирковете са по важните институции. И палячовците са там.



Забележка: Компютърните игри са при телевизиите. Колата при хляба.

04 юли 2009

Тайната

Моята реплика ще бъде филма ми Майната.

В него ще се обяснява как да се правят импровизации.
Ще се позовавам на Физика на твърдото тяло.
Ще поканя редица изтъкнати байчовци, портиери и лелки от гишета, които да разкажат за невероятните способности и сили, които владеят, за да пращат на майната. На тези сили и Империята няма как да отвърне.

Върви на майната си ще стане градивен салют.

А на любителите на визуализации - успех.
Или иначе казано Visual Basic - език за визуален бъзик.