25 септември 2009

Демокрация, институции, робство

Демокрацията прави хората равни. Добри, лоши, всички имат равни права. Под добри и лоши не си представяйте само хрисими и престъпници. Става дума и за умеещи и за леваци. Леваците, които се мотаят по задръстванията, леваците, които се очаква да свършат някаква работа. Помислете си колко привилегии може да се паднат на някой левак. А доста от тях са и нагли. Защото демократичното общество толерира леваците. Така те заемат постове, изкарват пари, започват да командват.
Всичко това е възможно, защото са дефинирани неприродни пластове, в които леваците виреят. Искате ли детето ви, да бъде оперирано от друго дете, което е шампион по операции в интернет игра? Ето ви много-платформен пример. А? Капиш?

Общо казано, свободата, демокрацията се дефнира като липса на обществена йерархия. Нима във фирмата, която управлявате или работите няма йерархия? Нима ще се качите на кораб без йерархия? Защо тогава търпите очилатата, къдрава дебилка в количката пред вас, която ви бави безпричинно, само защото е дебил? Толерантност братя! Толерантност! Дайте шепите.

Нима днес в т.нар. свободен, демократичен свят няма йерархия? Има и тя е банкова, парична. А парите НЕ са човешко качество и НЕ са обвързани с позитивно такова.

Институциите са превърнати в авторитети. Те изграждат йерархията. А в тях попадат само от леваците. Колко са тези, на които наистина призванието е униформен полицай, пожарникар, бюрократ? Останалите са леваци и/или крадци.

Робството ли :-) Да ти отнемат природния закон на йерархията, да те оставят в една аморфна помия, това е робство. Йерархията не се определя смао с юмруци, И КЪДЕ Е РАЗУМЪТ ДНЕС?!!! . Капитанът не е най-силния на кораба, но е съчетал най-много от необходимото корабът и екипажът да постигат целите си безопасно и успешно.