21 ноември 2009

Colin Hay


Вие не знаете кой е Colin Hay. Той е вокалът на австралийската група Men at Work, която ми е любима от началото на '90-те.

Вие знаете кой е Sting. Да, онзи русичък плачко.

През 1982-ра излиза най-най албумът на всички времена - Thriller на MJ, който с излизането си седи на Billboard 17 непрекъснати седмици. С излизането си прекъсва доминирането на един друг албум - дебютният(!) на Men at Work - Business as Usual, който вече е бил номер 1 в класацията 15 последователни седмици. Ашкулсун! Първият ти албум да бъде изместен от MJ в апогея му, е да си втори след Господ.

В музикалните енциклопедии Colin Hay е известен като вокалът, който е отворил световните врати на плачкото (вж по-горе). Ще се учудите колко подобно звучене имат. Разбира се, Колин е супер позитивен, вижда се и на снимката. Последният албум на Police излиза по-късно същата година и след него плачко прави самостоятелна кариера - рапръсква сълзи и сополи по цял свят, с години. Докато, на Men at Work им минава мерака да се подвизават, те стигат върха на върховете с първия си албум :-) и постепенно за 3-4 години се разформироват, оставяйки 3 велики албума, последният, от които е колекционерска рядкост. Да, добре, ще ви се похваля, че го имам в оригинал :-)

Това парче сте го чували ;-)