29 октомври 2009

Добро утро :-)

Ако искате клетките ви да запалят Вартбурга,
яжте въглехидрати.

Какво значи това ли?
Нямам време да ви обяснявам повече, писна ми.
Отивам на работа да изкарам за наемите.

25 октомври 2009

Водата

Когато свикнеш да пиеш само вода, тогава усещаш, че от нея по-готино няма. Утолява жаждата и дава неповторимо усещане за това утоляване. Всяка друга напитка натоварва и вкуса и жаждата.

Save the Planet


Dollar votes

You vote with your dollars.
What you buy is what you encourage.

 :: Mike Adams

24 октомври 2009

Енергийна напитка


Като ще си говорим за енергийни напитки,
то най-яката е ОЛЮТУ ;-)

В тоя ред на мисли, днес се мотаех малко в Пикадили, четях етикети и зяпах човечетата как си купуват отровки. Та, на едно олио пишеше 990 ккал на 100 гр, което вече си е сериозно :-) Вероятно вътре има и ракетно гориво :-)

А! И едно дете на щанда с бутилки мляко попита баща си Тате, това кафявото мляко какво е? ... Бащата ме погледна притеснено и му каза Това е боза. Дай да ти вземем една от малките да я опиташ. Как да му обясня, на човека, че мога да намеря основание да го похваля, че детето му не знае какво е боза.

23 октомври 2009

Булгаристански звезди


Звездите в Булгаристан,
всъщност са улични лампи.

Инак казано - уличници.

22 октомври 2009

Моите идеи и Стремежите на хората

Преди бях решил да помагам на хората да стават полу-богове. Демек, да реализират заложеното им.

Днес знам, че техен основен стремеж е да се гмурнат дълбоко в лайната и след това да са многострадални в плуването към повърхността с по-редките лайна, което в повечето случай ги осъществява и ги гордее.
Какво летене, батко...
Прекаленото общуването с тях е опасно, защото по крилата ти се полепват лайна.

Бай Миле, ти номер едно ли си?

Аз съм номер две, а номер едно няма.

Мился, че бе казано от Майлс Дейвис.

Собствения бизнес и Жените

Общото е, че носят доста грижи, но няма по-добро, засега ;-)

Защита от роботи в условия на демокрация

Роботите съществуват, за да извършват определени дейности, демек, предимно да работят. Даже, на булгаристански е редно да се казват работи. Те са ограничени в системата за управление, може да се каже, че са тъпи. Но за сметка на това са работливи, стига да им даваш енергия, да ги смазваш (във всеки смисъл) и да им натискаш копчетата, които са 2-3, или дори едно.

В един народ, популационно и фактологически, поне 90% от човечетата са роботи. За някой тънки работи, роботи са 98%.

Защита от роботи и спам в интернет се извършва, доста успешно, със стрингове за разчитане. И сега, демокрация-демокрация, колко да е демокрация ;-) Бих се радвал на бюлетините за гласуване да има такива стрингове.

21 октомври 2009

Ваксиниране на Диета

Как тъй?
Ваксините са едни за всички и всички им се мятат.
Режимите на хранене са индивидуални и всички им се мятат.
Общото е се мятат. С това се характеризират човечетата.

16 октомври 2009

Умереният климат и Глобалното затопляне

Ясно, ясно! Умерен климат е през зимата температурата да пада до минус 20 градуса, а през лятото да достига 40 градуса. Умерена разлика от 60 градуса.
Също така умерен климат е зимата да започва на 15-ти Октомври и да завършва на 15-ти Април, което е една умерена, 6-месечна зима. За останалите 3 сезона остават по едни цели 2 месеца.
Да, "умерен климат", така пишеше и в читанката по Роден край. Трябва да се вярва на читанките.
Край.

ПП: "Край" дали идва от "кур-рай"?
ПП: Много са ми странни тези булгаристанци, дето хулят времето в Лондон.

14 октомври 2009

Готин Геноцид и Лов

Колкото и да се абстрахирам от тази гледна точка, съвременното хранене и здраве говорят за геноцид чрез средата. Храната е в основата. От гледна точка на избора, макар и труден, избор има. Това има е имане заради познанията как да намираш и подбираш храната си днес. Твоа е своего рода лов.

13 октомври 2009

Екземперикс, внимавай ...

... ще скъсаш ти родствената връзка!

Все повече оценявам времето на моето поколение. Ако нашите родители са били притиснати от малоумието и дори жестокостта на комунизма, то на родените след 1990-та действа противоположното - вакуума на едно изпразнено и хаотично общество. Моето поколение има шанса да познава, и при мънинко визия да разпознава, желанието за свобода от преди и слободията от сега.

За да плава кораба са нужни цел и верни координати. Къде се намираш и накъде плаваш.

11 октомври 2009

Неделна разходка с находка


Разкош с Диабет ...



Въглехидратите приятел на Диабета ...



Още Разкош с Диабет ...




Какво му требе на един Супер Задник ...



Кой е луд, да оди на фитнес ...




За да ти светне лампата, използвай ключа ...




Отслабвам само като го държа ...



След вафлата, СПОКО чайче ...




Юруш на спорта ...



Голямата любов - спорта ...




Без майтап ...



Само Бай Миле върви (срещу модерното) ...

10 октомври 2009

Тест по Алтруизъм

Наминах в този клуб (форум на болни от рак, част от дир.бг), за да си тествам аватара. Не съм писал в Дир-а от 4 години и днес в този съботен, слънчев ден се случи. 
Странно ми се видя, че във форум с тема РАК има тема за КУХНЯ, в която първите две мнения са пълни със ЗАХАРИ и (транс) растителни мазнини.
Няма да обяснявам нищо, мина ми това увлечение, само ще посоча няколко имена, а който търси намира.
Otto Warburg, Robert Barefoot, Weston Price, ...

Г-н. Георгиев, не съм сигурна, че ще прочетете постинга ми...но все пак съм длъжна да Ви отговоря. И така хубаво е, че рекламирате фитнеса, но той не е за нас болните. Това първо и второ , ако бяхте прочели всички постинги на кухнята от създаването й до днес - щяхте да разберете, че тази кухня е създадена за развлечение а не за панацея... 
В нея наистина даваме рецепти за ястия здравословни /за нас/ и нездравословни /за семействата ни/ Като под нездравословни разбираме свинското, телешкото, сланините, маста, захарта и други. Напълно ни е ясно какъв трябва да бъде нашия хранителен режим/болни сме но не сме малоумни/ 
Пускаме си снимки на ястия,майтапим се...това е тема за разтоварване.Тъй, че благодаря ви за загрижеността за нашето здраве и храна.Споко всичко е под контрол! 

Прочетох го и той не ме изненадва с нито един ред, което вече съм приел.


1. Каква реклама?!
2. В 98% от случаите болен Е равно на малоумен.
3. Очевидно е, че споменатите от мен учени са непонятни за тази жена. Също така безинтересни. Например, Otto Warburg е Нобелов лауреат, през 1931 г., за доказателството, че раковите клетки се хранят анаеробно. Демек, последното, което трябва да яде (болен от рак) човек са въглехидрати.
Сещам се за Норбеков, който беше адресирал 600 отписани от медицината и се бяха отзовали само 60, и той се чудеше какво ги спира да търсят спасение ...
4. О! Спокоен съм аз.

08 октомври 2009

Дебил и Мъдър

Какво е приликата между дебила и мъдрия?
И двамата гледат без да трепнат.
Всичко друго е разлика.

Обичам се в розите!

Ако се смееш от радост, значи се обичаш.

както някой каза...

... бай Миле, скоро не си писал ...

Трай бе, хаймана! Пфууу!

Свобода Принципи

Свободата е възможна единствено,
стъпила на пълноценни принципи.

Логика

Като се понапиеш с вино, а не ти се лази по земята,
продължи на грозде.

Знам, че не е същото, но има логика.

Живот ли е да го опишеш? Да! Батко и то в кратко!

Светът е направен за живеене.
Жовотът_ти е интерфейс/щепсел да се вържеш със Света.
Имаш го хаймана!
Точи батко, точи!

Алтруизъм Егоизъм

Алтруизмът е възможен единствено,
стъпил на пълноценен егоизъм.

Дийпак Чопра

.


Бай Миле поздравява Дийпак Чопра с парчето Видинска рома и изриченииту Баткоу, на сиганси, сигански нумра шдъ проудаъш! Ай ръц бре! ;-)

... доларес ... маркес ...

Преди 10 години прочетох 2-3 от книгите му, които влезнаха в рекурсия (взеха да се повтарят). След това се появиха още поне 10! Ех! Ах! Ашкулсун, батко!

Интересувам се от здраве, личностно развитие, опознаване на света и себе си, полезно практики и дори учения. От тоя чичко нищо не съм взел. Това мога да кажа и то е най-показателно. Но го разбирам и приемам модела му, защото той работи. Нима сиганците не получават пари като просят или продават някакви боклуци. Межик баткоу, межик, жик-так, фокус-мокусъ, пипни-пипни ;-)

В тоя ред на поздрави, шга поздрава и Менис Юсри-ту, или както бай Миле го нарича нежно - Менфиса. Той е узел на Чопра модела за сергия и най-вече outlook-а. Евгхала!

Ето и няколко снимкиъ от сикълъ "Сигаска румантикъ, бати дай 5 лиевъ" ;-)



06 октомври 2009

Яжте му главата

In 1913, a study by Nikolai Anitschkow showed that feeding rabbits cholesterol could induce symptoms similar to atherosclerosis, suggesting a role for cholesterol in atherogenesis.

...

A survey conducted in 1978 found that a large majority of researchers and practitioners were supportive of the validity of the lipid hypothesis. In this survey, 211 prominent researchers in the field were questioned about the association of the plasma cholesterol biomarker and the link of disease to diet.

Questions:
  • Do you think there is a connection between plasma cholesterol level and the development of coronary heart disease?
  • Do you think that our knowledge about diet and coronary heart disease is sufficient to recommend a moderate change in the diet for the population of an affluent society?

Ето на какво се основава теорията за вредните животински мазнини. Не на някакъв конкретен биохимичен факт, а на социологическо проучване сред 211 учени. Е, и на зайци хрананеи със сланина. Хищни, зли зайци.

После ме убедете, че човечеството не е малоумно.

ПП: Demographic studies suggest that cholesterol levels form an U-shape curve when plotted against mortality; this suggests that low cholesterol is associated with increased mortality, mainly due to depression, cancer, hemorrhagic stroke and respiratory diseases. It is possible that whatever causes the low cholesterol level also causes mortality, and that the low cholesterol is simply a marker of poor health.
...
for elderly patients admitted to hospital, low cholesterol may predict short-term mortality

Thanx!

Милко Георгиев поздравява Spidercho и Space Spider и им благодари, че са му дали възможност да е това, което е днес.

05 октомври 2009

Доброта и Честност

Формулата е 35% доброта и 65% честност.
Ако се пракали с добротата, следват отрицателни последствия за двете и дори за трети страни.
Също така, човек е устроен да се нуждае от добро, дори под формата на леко лицемерие.

03 октомври 2009

Приятни изненади

Когато човек опознае живота и хората, това вече му гарантира само приятни изненади.
Защото в очакванията му ще са влезли всичката простотия и дебилщина.
Така приятното ще го изненадва винаги.
Дебилите, а те доминират, гарантират радостни изживявания. Иначе се свиква с хубавото.