14 юни 2009

Лаишка наука

Съвременната наука, в масовия си вид, се основава на най-елементарни наблюдения. Окрупнените и развити технологии позволяват тези набюдения да се пренесат в микро света. Но те си остават едни лаишки наблюдения. Колкото и впечатляващи модели на стуктури да се появяват по списания и дискавърита.

Чета сега последния брой на списание "8" (цифрата осем - игра с безкрайността). Вътре статия за нанотехнологиите. Та зяпат наште учЕни у синята боя на Маите, която е вечна. Била плод на нанотехнологии. Нагрявали глино-подобния минерал до 150-200 градуса ... и за съжаление друго не знаем в наши дни за рецептата .... ех, деба тая наука. Не могли да намерят тетрадката на древния керамик. А той, древния керамик е бил много по-прост от съвремения образован човек. Преди хората са били по-близо да маймуните - космати и прости. Рядко са се къпели, зверствали са и са говорели със срички. Отнемало им е милиони години да открият топлата вода, в началото са ползвали прясна пикня. Това впечатление втълпява историята на човечеството, с която всички сме се срещали у училишти. Деба тая история, деба.
В списанието продължават с нано технологиите. Немски учЕн зяпал в структурата на древните арабски саби Дамаскини. Те се продавали на илиенцито у Дамаск и затова така се казвали. ОК. Скии, са, и те били правени с нано технологии. "Вещи" (цитирам думата - явно са били вещици, щом нашта наука не им е била позната и е рдно да бъдат изгорени) ковачи нагрявали, чистели примеси и обогатявали с внадии, хром, манган, кобалт и др. Обогатявали и с въглерод! Това, братче, ставало три века преди новата ера (ерата на любовта ... отзад).
С една такава лекота се обяснява всичко постигнато в древността - "няма сведения как" или с "вещици".

Според мен, ние днес сме по-малко хора от хората преди нас. Включително използваме една наука, която е брутално НЕ пряк път към целта. Каква ти цел, то и цел няма.
Сигурно за направата на една такава сабя ще са нужни 1000 учени и 200 милиона долара.
За да се спасим от рака и други болести се гледа в клетката, гледа се в гена. А наоколо ОТРОВИ. Огледайте се бе, да ви еба у професорите! Деба тия микроскопи. Малки са ви пишките ли, та микрото ви привлича! И всичко с лупа търсите!

Ако всички на тоя свят гледаме през сламки, то как ще видим един общ свят?! Как ще видим света, всъщност?!
Дебили.