26 септември 2009

Евра в сметката

98% от хората, брато, са само и единствено, евра в сметката. :: П.Д.

25 септември 2009

Демокрация, институции, робство

Демокрацията прави хората равни. Добри, лоши, всички имат равни права. Под добри и лоши не си представяйте само хрисими и престъпници. Става дума и за умеещи и за леваци. Леваците, които се мотаят по задръстванията, леваците, които се очаква да свършат някаква работа. Помислете си колко привилегии може да се паднат на някой левак. А доста от тях са и нагли. Защото демократичното общество толерира леваците. Така те заемат постове, изкарват пари, започват да командват.
Всичко това е възможно, защото са дефинирани неприродни пластове, в които леваците виреят. Искате ли детето ви, да бъде оперирано от друго дете, което е шампион по операции в интернет игра? Ето ви много-платформен пример. А? Капиш?

Общо казано, свободата, демокрацията се дефнира като липса на обществена йерархия. Нима във фирмата, която управлявате или работите няма йерархия? Нима ще се качите на кораб без йерархия? Защо тогава търпите очилатата, къдрава дебилка в количката пред вас, която ви бави безпричинно, само защото е дебил? Толерантност братя! Толерантност! Дайте шепите.

Нима днес в т.нар. свободен, демократичен свят няма йерархия? Има и тя е банкова, парична. А парите НЕ са човешко качество и НЕ са обвързани с позитивно такова.

Институциите са превърнати в авторитети. Те изграждат йерархията. А в тях попадат само от леваците. Колко са тези, на които наистина призванието е униформен полицай, пожарникар, бюрократ? Останалите са леваци и/или крадци.

Робството ли :-) Да ти отнемат природния закон на йерархията, да те оставят в една аморфна помия, това е робство. Йерархията не се определя смао с юмруци, И КЪДЕ Е РАЗУМЪТ ДНЕС?!!! . Капитанът не е най-силния на кораба, но е съчетал най-много от необходимото корабът и екипажът да постигат целите си безопасно и успешно.

24 септември 2009

Дегенеративна еволюция

Дегенеративните заболявания у органи и като цяло у тялото са много весел трън в петата на еволюционната теория. Как еволюцията ще реши тези проблеми? С отпадане на въпросните органи ли? :-)

Също така, всеки уважавщ себе си член на академичните среди, ще се съгласи, че 98% от човешкото население на Земята, е поне отчасти тъповато. Кога според учените може да очакваме рудиментиране и цялостно изчезване на мозъка?! :-)

23 септември 2009

1.16 USDPP

Здравейте дебили и ако се е паднал и някой не-дебил или полу-дебил, и на него Здрасти!
Тъсех по-подробна, научна информация за усвоемостта на протеините, за да мога още по-добре да разбирам и обяснявам на Д и ПД.
Намерих информация в части от една книга. Викам си, аре още една книга ще си купя, то се видя. Последната година съм купил наистина ценни книги за стотици долари. Даже ще си правя кредитна карта, за да спра да тормозя приятели с онлайн разплащания. Влизам в системата с харченето на виртуални, заробващи пари ;-)
Та, викам си Е СЕГА Я КУПИХ И ТАЯ КНИЖКА, защото се видя, че е маса ценна.
КУРЕЦ!!! Книжката нова струва 390 щатски долара !! а на старо е 375 щатски долара !!!
Това е по 1.16 долара на страница! Като корицата е безплатна! :-)
(Преди месец ударих бингото с една, дето нова струва около 450 долара, а аз я намерих за 20 !!! :-)

Дебили, нямам мотивация да инвестирам толкова заради вас. И без тази книга знам основните принципи и ви ги предавам.
Ето един цитат от златната книга, безплатно:
Chicken, rabbit, pork, liver and veal were shown to allow for an efficient iron absorption and even improve the assimilation of nonheme, as well as of hemoglobin iron.
Heme е най-усвоимата от тялото форма на желязото, която се намира в животинската храна. Останалата nonheme е в зеленчуковите и зърнени глупости.
Та, така, дебили. Затова като ми каже някой от вас, АМА АЗ СЪМ ЧУВАЛ(А)/ЧЕЛ(А), ЧЕ ... и на мен ми се досира в шепите ви.

ПП: Ще допълня, перефразирайки: Вегетарианците, желаещи да се хранят здвавословно, е необходимо да ядат месо. Даже няма нужда да съм циничен след подобно изречение :-)

19 септември 2009

БИО модата

Както е тръганло, всичко да е БИО, скоро на мода ще излезнат и БИО-токовете. Ще ходим с електрод в задника, а другия му край в iPod-ъ.

Демек, иде The MATRIX!

"Мисля, че е логично"

Какво мислиш, че ще измислиш, ако НЕ виждаш добре.
Мисленето е полезно само върху верни данни.

Данни има много и всякакви, и затова нещата в наши дни, отново опират до това, кой ще ти е авторитет, на кого ще се довериш. А в доверяването само с мисене е слабо ефективно. Изисква се усет и опит.
Дерзайте ;-)

Първобитните хора


Съвременниците ми наричат хората от преди - първобитни, защото знаят един бит информация за тях.

Някои ги наричат така, защото ги смятат за еднобитови в главата. Ако ще тръгваме в тази посока, за мен е трудно да си представя как да опиша съвременния човек, който е половин битов, а такова нещо в електрониката няма.

17 септември 2009

Капанът на въглехидратите е щракнал

Това са вкусовите навици придобити от дете.
Това са псевдо храните със захари и още по-ужасни транс растителни мазнини.
Това са дълбоките митове за важността на въглехидратите. Чак мозъкът работел по-добре с тях.

От 7 години изучавам темата и избягвам да ям захари. Все по-навързано ми е всичко, обясняват ми се и стават ясни все повече състояния на тялото.

Тази сутрин ми стана ясно, че дори хората да отворят капана, той ги е наранил (поне малко), на мнозина е счупил кост. Често както го държат отворен го (из)пускат да щракне отново ...

14 септември 2009

Какво е успехът?

Да спиш спокойно.

13 септември 2009

Незаконен строеж! Да си ебе майката!

Ето на това българската държава казва НЕЗАКОНЕН СТРОЕЖ и идва да бута!
Ето с това се бори българската държава!
Пет греди без покрив!

Това ли са закони?! Това ли е правова държава?! Това ли е администрацията, заради която се плащат данъци?!

Абсурдистан, държавта велика изисква:
Проект за стоеж! На 5 греди с 5 стари чаршафа!
Проект за чешма и водопровод!
Проект за електро!


Собственикът на гредите има в двора си фабрика за керамика и суровини, която е построил с кредити в тия шибани времена в тая шибана страна. Стреми се да връзва сметката всеки месец. Дава работа на група местни човечета.

И държават идва да го накаже за 5-те греди, дето работницте му сами/доброволно !посторили! (нали е строеж, да го еба), за да има къде да седнат на теферич да хапнат на обед. Демек, една обща инициатива.

С кои и с какво очи гледа държавата, та вижда така?!!!!
Никога Няма да се оправи тази държава и тоз народ. Нокога. Жалък е бил и по-жалък ще бъде.
Ето това е демокрация! Администрацията да си безчинства!

12 септември 2009

Защо вярвам най-много на себе си

Защото другите, масите са дебили.
Защо сега пиша това?
Защото разглеждам статистика за употребата на уеб браузери. Там в графата Netscape пише:

Netscape is Officially Dead

NetscapeOn December 28, 2007, Netscape developers announced that AOL would discontinue their web browser on February 1, 2008, due to low market share.


The Netscape Problem

Netscape's 4.x series of browsers had a poor support for CSS and no support for XML.
It took Netscape nearly three and a half years after the release of 4.0, to produce its next generation browser. This delay has clearly hurt Netscape's possibilities to dominate the browser market.


В периода 1998-2003 моята главна задача, като уеб програмист, беше съвместимостта на сайтовете с всички съществуващи марки и модели браузери. Да, защото когато правиш популярни сайтове, например Dir.bg, необходимо е всички да го виждат както трябва. А в посочения период нямаше никаква съвместимост, защото тогава се появяваха и установяваха уеб стандартите. Имаше и т.нар. война на браузерите между Microsoft и останалите, демек Netscape. Война, която загубиха и двете страни, но Netscape загубиха тотално. За щастие победи W3 консорциума, който се грижи за добруването на Уеб-а.

Та, по това време масите от узъри и лузъри бяха фенове на Netscape .... тоя боклук. Не веднъж съм спорил по темата. Както в наши дни споря по темата за хранене и трениране. С дебилите.
И така, минават 10 години и вече всички са на моето мнение. Така и днес вече НВД е нещо, което присъства по всички сайтове за диетки, нимфетки и билдърчета. Докато през периода 2002-2006 ме обявяваха за тотално луд и вреден. Ще почакам всички да започнат да ядат и сланина ;-)

Да го духате! Дебили!

08 септември 2009

Губене на себе си във времето

Седя си сега и си правя някакви мои си неща, леко егоистично и нарцистични.
И си викам, гледай сега как си губя времето със себе си.
Абсурдно изказване!
Баси Матрицата в главите ни са набили.

07 септември 2009

Няма бъдеще за Булгаристан

Попаднах на поредните коментари за концерта на Мадона. Някакви дебили дебилстват. Някакви жалки мижитурки. Какъв им е проблема - Сериозен. Нищо градивно няма в Булгаристан.

На Булгаристан са му виновни евреите, турците, руснаците, румънците, циганите, сърбите, гърците, французите, англичаните, американците, германците и Мадона.

Състрадание заслужават полагащите градивни усилия.
Булгаристан заслужава да страда. И страда. И ще страда. И Крали Бойко няма да го оправи, макар Булгаристан да го оторизира за това.

Аз мазохист ли съм, баси ...

Книги за чудесата


Една от следващите ми книги, ще взаимствам от
д-р Пиер Дюкан - Чудото на овесените трици.
Книгата ми ще се казва
ЧУДОТО НА ОМЕСЕНИТЕ ЦИЦИ.

Дебили

Дебили недраги.

Бай Стефан и всичко съпътстващо ширта




Маркетинг

Сприятеляваш се с някого, за да може да го преебеш.

05 септември 2009

Спасяване

Преди години бях тръгнал да спасявам хората, човечеството около мен, от вредите в храненето, липсата на адеквата физическа активност и прочие здраве.

Днес, все по-важно за мен е да се спася от човечеството и да спасявам малцината, които са го видяли или поне усетили, спасението. Останалите са фибри, талаш.

04 септември 2009

Реални мегапиксели и гигабайти

Надпреварата при производителите на посредствени фото-апаратчета, от край време е в мегапикселите. Общо казано, посредствени са всички под 1500 лв. Тази надпревара е превърнала пиксела във фиктивен и той вече НЕ носи качествена иформация за изображението. По-точно, поне всеки втори пиксел е излишен. Ако сте си купили сапунерка, на която пише 8 мегапиксела, то тя НЕ е повече от 3.

Откъде идват тези мегапиксели, тези огромни файлове, които вие преточвате на харддиска си? Производителят уголемява полученото изображението в апарата. Това става без да се увеличава размера на сензора улавящ светлината. Все едно да го уголемите във Photoshop. Това прави изображението подпухнало и размито, когато се гледа на 100% размер. В повечето случаи никой не забалязва това, защото преглеждането на екрана става на 20-30% от размера и така картинката изглежда качествена. Но харддиска свършва :-) защото е натъпкан с празни пиксели.

Какво правя аз?
Хванах една читава снимка от моя Lumix FZ18, уж 8 мегапиксела, и я смалявах докато започне да мяза на читава и на 100%. Оказа се, че мога спокойно, без да губя информация за изображението, да смаля всичките си кадри до 3 мегапислела. От 8 на 3 мегапиксела! И вместо 3.5 MB сега един файл ми е 1.5 мегабайта на харда. Снимки на ISO 400 и 800 могат да се смалят до 2 и дори 1 мегапиксел.
Когато смалявате JPEG/JPG изображения, нека компресията е 95% качество.

ПП: За да е читаво изображението, нужно е от сензора да се взимат НЕ повече от 12 мегапискела на квадратен сантиметър (12 MP/cm2).
ПП2: За професионални цели НЕ повече от 3 MP/cm2.

Заедно

Ако мога да те разсмея така, можем да бъдем заедно.

Аналогов

Чувствам се аналогов мъж в дигитален свят.

03 септември 2009

Защо Мадона ме изкефи

Защото ми показа себе си като пример на това, че само правенето и отстояването има значение. Правила, смисъл, душа, дух. Ако ще се живее, ще се правят неща, ще се правят както трябва. Или както казвам аз: Който ми говори на въпреки не е прав.
Вдъхновяваща е тая кучка!


02 септември 2009

Коремна преспа

Днес повечето народ вместо коремна преса има коремна преспа.

01 септември 2009

Too Much Information

Destroyed by MTV
I hate to bite the hand
That feeds me so much information
The pressure's on the screen
To sell you things that you don't need It's too much information for me

Hey TV child, look into my eyes
Here by intervention
I want your attention

Promotion boy in a suit and tie
He wants you to use it
You're too shot to lose it

It's pumpin' down the cable
Like never seen before
A COLA [condom] manufacturer
Is sponsoring the war

Here comes the news
With love from me to you

Destroyed by ABC
I hate to bit the hand
That feeds me so much information
The pressure's on the screen
To sell you things
That you don't need
It's too much information for me

Turn on the tube
Hits you with the groove
Advertizin' music
We want you to choose it

These teeth are white trainers
ULTRA BRITE

The band is perfect
Just don't scratch the surface

We covered all the angles
The survey people said
Just put us on the cover
We'll be smilin' anyway

This video was made
With love to you

Destroyed by BBC
I hate to bite the hand
That feeds me so much information
The pressure's on the screen
To sell you things
That you don't need
It's too much information for me

Dialate your MIND
Dialate your MIND
Dialate your MIND

Got to give it to me
Got to listen to me
Got to give in to me
Now I'm on the line

I try......

(Duran Duran)